Horoskoopit Neitsyt 23.8. -22.9.

Avainsanat: Tutkijuus, analysointi, kriittisyys

Hallitseva planeetta: Merkurius

Onnen päivä: Keskiviikko

Onnen väri: Ruskea, vihreä

Onnen kivi: Peridotiitti, sardonyksi

Elementti: Maa

Luonne: Muuttuva

Laatu: Feminiininen, negatiivinen

Terveys: Neitsyt hallitsee ruoansulatuskanavaa ja ihoa. Taipumus lihomiseen, ihottumia.

Kuuluisia Neitsyitä: Äiti Teresa, D.H. Lawrence

Neitsyt

Älykäs neitsyt on eläinradan kriittisin merkki. Neitsyeen liitetään usein mielikuvia siivoushullusta pikkutarkasta nalkuttajasta, ja kaikkeen tähän Neitsyt toki myös kykenee - mutta tämä herkkä ja analyyttinen merkki on kuitenkin paljon, paljon enemmän.

Neitsyt on luonnostaan melko vaatimaton, vaikuttaa mieluummin taustalta kuin parrasvaloissa. Lahjakkuutensa ja sinnikkyytensä ansiosta hän kuitenkin usein menestyy työssään. Neitsyen mottona voisi hyvin olla: "Jos jotain tehdään, se täytyy tehdä kunnolla." Hän tarkkailee ihmisiä ja elämää, ja myös näkee enemmän kuin monet yhteensä. Neitsyeltä on vaikea salata mitään, varsinkin kun hän on tottunut tulkitsemaan pienimpiäkin mielenliikkeitäsi - sekä miellyttääkseen että ennakoidakseen mahdollisen konfliktin. Neitsyellä on usein vahvatahtoinen, alistava ja aliarvioiva äiti, jonka varjossa Neitsyt kasvaa epävarmaksi, mutta sisimmältään varsin lempeäksi ja avuliaaksi ihmiseksi. Neitsyellä on voimakas myötäsyntyinen halu auttaa muita ihmisiä - ja Äiti Teresa onkin erinomainen tyyppiesimerkki tähtimerkistään.

Neitsyt saa lahjansa Merkuriukselta, ja jos joudut hänen kritiikkinsä kohteeksi, tulet varmasti toivomaan, että näin ei olisi. Hänen kielensä voi muuttua pistävän teräväksi, ja tarkkasilmäisenä hän kyllä löytää arimmat kohtasi. Neitsyt yrittää pitää elämän pikkuasiat tarkassa järjestyksessä, ja taatusti yrittää kontrolloida myös läheistensä elämää. Looginen ajattelu on hänelle synnynnäistä, ja hän voi hermostua nopeasti, jos asiat eivät suju hänen toivomallaan tavalla. Voi kestää kauan, ennen kuin hän oivaltaa, että hänen on todellakin pakko seisoa omilla jaloillaan - ja että hänen ongelmansa eivät johdu siitä, mitä muut tekevät tai jättävät tekemättä. Hän kantaa sisällään jatkuvaa syyllisyyttä siitä, ettei kaikessa perfektionismissaankaan ollut tarpeeksi hyvä äidille... ja voi viedä kauan ennen kuin hän oivaltaa, että ennen kuin hän oppii olemaan armollinen itselleen, ei kukaan muu ole tarpeeksi hyvä hänelle.

Neitsyt on kaikessa kriittisyydessään kuitenkin myös hyvin herkkävaistoinen, myös telepaattisesti. Hän näkee usein enneunia, ja saattaa vaistota asioita syvyydellä, joka hätkähdyttää häntä itseäänkin. Analyyttisena ja järkeensä nojaavana ihmisenä hän saattaa kieltää tämän ominaisuuden itsessään. Tämä on tietysti suuri harmi, sillä tämä herkkyys voisi auttaa Neitsyttä joskus vähän hellittämään edes joistakin niistä langoista, joita hän pitelee käsissään, ja antamaan itselleen enemmän tilaa elää ja hengittää.

Analyyttinen ja kriittinen Neitsyt on varsin haasteellinen kumppani. Hän tuntuu aavistavan kaikki tarpeesi ennakolta ja täyttää toiveesi ennen kuin tiedät itsekään jotain haluavasi - mutta jos et pidä varaasi, hän saattaa yrittää elää koko elämäsi puolestasi. Neitsyt on kuitenkin älykäs ja joviaali kumppani, ja jos et ota hänen kritiikkiään turhan raskaasti, voi elämästä hänen rinnallaan tulla varsin syvää ja mielenkiintoista. Rakastunut Neitsyt on kumppanilleen uskollinen, ja vaikka hän ei älyllisenä ihmisenä helposti pystykään päästämään intohimojaan valloilleen, on hän seksikumppanina erinomainen, koska pystyy miellyttämishaluisena ja helposti toista ihmistä tulkitsevana lämmönlähteenä tuottamaan kumppanilleen runsaasti mielihyvää.

Parhaiten Neitsyen rinnalle soveltuvat muut maamerkit, Härkä ja Kauris, myös toiset Neitsyet sopivat hyvin hänen kumppaneikseen. Vesimiestä tai Leijonaa hänen ei oikeastaan kannattaisi edes harkita, ellei näiden kartoissa, esimerkiksi nousevissa merkeissä, ole elementtejä jotka auttaisivat heitä kestämään Neitsyen kriittisyyttä ja järjestyksen tarvetta.